Het IJreka moment in Almeria

Schip Almeria

Terug naar overzicht

Groots speelschip

IJreka Speeltoestellen heeft eind 2014 een prachtig speelschip opgeleverd in Almería, Spanje. Het schip is op basis van het ontwerp van de architect en de wensen van de opdrachtgever gemaakt door IJreka. Het is een bijzonder project, aangezien het speelschip naar Spanje moet en ook het grootste speelschip ooit gemaakt door IJreka: 14 meter lang en bijna 6 meter breed. Verder biedt het speelschip een prachtig zicht over de omgeving van het speelterrein.

Zéér snelle realisatie
Het speelschip heeft in vier maanden tijd het gehele realisatieproces doorlopen, van ontwerp tot plaatsing. Voor een schip van deze afmetingen en materialen is dit een unieke prestatie. Het schip is in de werkplaats van IJreka op het terrein van Foreco Dalfsen gebouwd. Hierbij moesten er materialen zoals hout en staal van externe partners besteld worden. Na de opbouw werd het schip weer in delen gedemonteerd om daarna per vrachtwagen naar Spanje te worden vervoerd. Eenmaal in Spanje is het door de eigen plaatsingsploeg van IJreka Speeltoestellen weer gemonteerd en geplaatst.

Hoogwaardige houttoepassing
Kenmerkend voor het project is het gebruik van hout. De buitenkant van het schip bestaat volledig uit hoogwaardig hardhout, bewerkt met een semi-transparante coating, waardoor het speelschip een lange levensduur heeft. Verwonderlijk is het niet, want IJreka Speeltoestellen onderscheidt zich in het maken van speeltoestellen waarin hout wordt gebruikt/toegepast. Het hout is gemonteerd op een stalen frame die is geleverd door een partner uit de regio.

Veelzijdig en veilig speelplezier
Het speelschip bestaat uit vele verschillende onderdelen; klimmen, klauteren of glijden, het kind kan zich dus helemaal uitleven in het speelschip. Zo zijn er klimnetten, klimwanden en brandweerpalen verwerkt in het speelschip. Daarnaast is er ook aan de veiligheid van de spelende kinderen gedacht, want er is een speciale val dempende ondergrond toegepast.

Ingenieursbureau Carve

Naar een ontwerp van ontwerp- en ingenieursbureau Carve zette IJreka in samenwerking met verschillende partners een aansprekende speelbeleving neer. Zo creëerden we opnieuw een plek waar ruimte is voor plezier, ontspanning en ontmoeting.
 

  • 20141126_145927
  • 20141126_145826
  • IMG_0078
  • 20141126_145849
  • IMG_0076
  • IMG_0075
  • IMG_0074
  • IMG_0080

Bel voor advies op maat: 0529 46 99 88

Of stuur ons een bericht!

Toegepaste producten:

Opdrachtgever Lappset
Plaats Almeria
Provincie Buitenland
Ontwerper
  • Carve
Status
Gerealiseerd
Realisatiedatum
25-09-2014
Materiaal

Bel uw speelspecialist: 0529 46 99 88

Of stuur ons een bericht!

Bezoekadres: Dalmsholterweg 5, 7722 KJ Dalfsen
Postadres: Postbus 73, 7720 AB Dalfsen

Wij zijn lid van de Foreco groep, kijk ook eens bij:

Foreco Dalfsen
Foreco Houtconstructies
Foreco Woodshop (webshop)

Sitemap