ProjectenHeader

Nationale Buitenspeeldag!

Vandaag is het de 14de nationale buitenspeeldag!

In 1994 is Stichting Jantje Beton en Nickelodeon met dit initiatief begonnen. Zij roepen iedereen op om mee te helpen om van Nederland één grote speelplek te maken.

Tijdens de Buitenspeeldag kunnen kinderen ervaren hoe leuk het is om buiten met buurtgenootjes lol te hebben. Buitenspelen is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week vrij buiten, dat is behoorlijk alarmerend. We willen kinderen massaal laten ervaren hoe leuk het is om de wereld buiten te ontdekken. Buiten is ook dé plek voor hen om hun batterij op te laden of juist te ontladen. En dat is niet alleen leuk, maar ook erg noodzakelijk. Bovendien is buitenspelen essentieel voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling. Kinderen leren spelenderwijs het best. Iets dat in de huidige, prestatiegerichte maatschappij niet genoeg onder de aandacht gebracht kan worden.

Speciaal voor deze dag zijn diverse straten door het gehele land zijn voor deze dag afgesloten voor het verkeer zodat kinderen zonder gevaar buiten kunnen spelen of kunnen deelnemen aan georganiseerde speelactiviteiten. 

2014-07-07 Natuurspeeltuin K&Z (11)
Logo

Bel uw speelspecialist: 0529 46 99 88

Of stuur ons een bericht!

Bezoekadres: Dalmsholterweg 5, 7722 KJ Dalfsen
Postadres: Postbus 73, 7720 AB Dalfsen

Wij zijn lid van de Foreco groep, kijk ook eens bij:

Foreco Dalfsen
Foreco Houtconstructies
Foreco Woodshop (webshop)

Sitemap