Het IJreka moment van inwoners Waterlandkerkje

Waterlandkerkje

Terug naar overzicht

Speeltuin Waterlandkerkje

Vanuit het uiterste puntje van Nederland, Waterlandkerkje, ontving IJreka de aanvraag van een projectgroep voor het inrichten van een speeltuin voor verschillende leeftijden.

Voordat er daadwerkelijk een plan bedacht kon gaan worden, was allereerst belangrijk wat de voorkeur van materiaal qua speeltoestellen. Vrij snel werd duidelijk dat de voorkeur naar Robinia hout ging. En met name de wens van een boomhut met glijbaan.

De Robinia boomhut met glijbaan werd het centrale toestel om vervolgens voor zowel de kleinste maar ook zeker voor de grotere kinderen toestellen in Robinia te plaatsen. Een Robinia wip, schommel, duikelrek en een klimnet werden hieraan toegevoegd. 

"Toen we de boomhut tegen kwamen op de site van IJreka waren we verkocht, die moest er sowieso komen" aldus Mornout. In maart mag de projectgroep naar de landelijke finale van Kern met Pit in Utrecht. "We kunnen nu al zeggen dat we super blij en trots zijn met zo’n speeltuin of we nu winnen of niet"

Het verhaal achter de totstandkoming...

Nadat de school dicht ging in het kleine dorpje Waterlandkerkje en daarmee het speeltoestel, wat daar stond, ook werd weg gehaald, was er voor de jongste inwoners niets meer te spelen in het dorp. Met een aantal enthousiaste ouders werd een projectgroepje gecreëerd en schreven zij zich in voor de wedstrijd Kern met Pit, met het idee een speeltuin te creëren voor het dorp. 

"In januari 2014 zijn we begonnen met het project, uitzoeken wat de beste locatie is en overleggen met de gemeente wat er mogelijk is" aldus Veerle Mornout. "Eén van de leukste dingen was natuurlijk het uitzoeken van de speeltoestellen, dit bleek nog moeilijker dan gedacht. We hadden in ons hoofd een zo natuurlijk mogelijke speeltuin met minimaal een glijbaan die goed toegankelijk moest zijn voor de kleinsten en een schommel voor jong en oud". Uiteindelijk is het projectgroep gaan oriënteren bij verschillende leverancier. "Toen we de boomhut tegen kwamen op de site van IJreka waren we verkocht, dit moest er komen" aldus Mornout. De overige toestellen in de speeltuin is rondom de boomhut bedacht. "Uiteraard ging dit in goed overleg met IJreka, die elke keer weer met een nieuw ontwerp kwam". 
Begin dit jaar heeft de projectgroep de provinciale finale van Kern met Pit gewonnen, terwijl de speeltuin nog gerealiseerd moest worden.

In februari was het dan eindelijk zover, IJreka kwam de speeltoestellen plaatsen. "In drie dagen tijd zagen we een echte speeltuin ontstaan. Wat kregen we leuke reacties van alle dorpsbewoners over de speeltoestellen" aldus Veerle. 
"Maar het allerbelangrijkste is dat nu met het mooie weer, wat de afgelopen dagen is geweest en uiteraard gaat komen, het dringen is wie als eerste mag schommelen en ook in de boomhut is het druk". 
In maart mag de projectgroep naar de landelijke finale van Kern met Pit in Utrecht. "We kunnen nu al zeggen dat we super blij en trots zijn met zo’n speeltuin of we nu winnen of niet"

 

 

  • IMG_2115
  • IMG_2108
  • IMG_2107 (1)
  • IMG_2109 (1)
  • IMG_2119
  • IMG_2105
  • IMG_2120

Bel voor advies op maat: 0529 46 99 88

Of stuur ons een bericht!

Toegepaste producten:

    IJ2204R, IJ2082R, IJ2002AR, IJ7238
Opdrachtgever Gemeente Sluis
Provincie Zeeland
Ontwerper
  • IJreka Speeltoestellen
Status
Gerealiseerd
Realisatiedatum
26-02-2015
Materiaal
AM
Logo

Bel uw speelspecialist: 0529 46 99 88

Of stuur ons een bericht!

Bezoekadres: Dalmsholterweg 5, 7722 KJ Dalfsen
Postadres: Postbus 73, 7720 AB Dalfsen

Wij zijn lid van de Foreco groep, kijk ook eens bij:

Foreco Dalfsen
Foreco Houtconstructies
Foreco Woodshop (webshop)

Sitemap